Facings-Utrecht

Bekijk inhoud van deze pagina

Facings Utrecht

Wat zijn facings?

Door middel van facings kunnen individuele tanden gerepareerd of verfraaid worden. Ze zijn bijvoorbeeld ideaal om afgebroken tanden mee te repareren of spleetjes tussen de tanden mee te verhelpen. Ook als de tanden niet helemaal mooi op een rij staan zijn facings een zeer goede oplossing. We plakken de facing eerst op de tand en vervolgens kunnen we vaak de vorm van de tand nog aanpassen. Bij Mondzorgcentrum Utrecht helpen we u graag met het plaatsen van facings. Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein. De kleur van de facing kan worden aangepast aan uw gebit of aan uw wensen. Facings worden daarom ook wel eens gebruikt om de tand een mooie kleur te geven. Zo zorgen we voor een mooi gebit.

Facings kunnen worden toegepast voor twee doeleinden:

  • Het verfraaien van (beschadigde) tanden
  • De tand een natuurlijke witte kleur geven

Facings plaatsen van porselein of composiet?

Wilt u facings laten plaatsen bij Mondzorgcentrum Utrecht? Dan heeft u de keuze uit twee materialen: porselein of composiet. Beiden hebben ze zo hun voor- en nadelen. Wij vertellen u er graag meer over.

Composiet facings

Gaat u voor facings van composiet? Dan kiest u in overleg met de tandarts eerst de kleur uit. De tandarts kan het effect daarvan direct aan u laten zien. Daarna wordt een dun laagje van uw tand te geslepen om ruimte te maken voor de facing. Er hoeft minder weggeslepen te worden dan bij facings van porselein.

Voordat de tandarts de facings aan uw tand plakt behandelt hij of zij de tand met een zuur en brengt hij of zij een hechtlaag aan. Daarna wordt de nog zachte composiet aangebracht. De tandarts boetseert de facing daarna globaal in de juiste vorm en maakt hem hard met een speciaal blauw licht. Ten slotte slijpt en polijst hij of zij de tand in de gewenste vorm.

Is de facing klaar? Dan kunt u het resultaat direct bekijken en de tandarts eventueel aanpassingen laten doen. Door deze manier van werken is het resultaat van de facing goed te voorspellen.

Porseleinen facings

Gaat u voor facings van porselein? Dan kiest u tijdens uw eerste afspraak eerst de kleur van de nieuwe facing. De tandarts zal daarvoor samen met u een aantal kleurstalen doornemen. Daarna zal het tandtechnisch laboratorium de facing fabriceren.
Bij de tweede afspraak wordt een deel van de tand weggeslepen. Ook een deel van het glazuur moet vaak worden weggeslepen, omdat de facing van porselein dikker is dan die van composiet. Daarna behandelt de tandarts de tand met een zuur en brengt hij of zij een hechtlaag aan. De porseleinen facing wordt aangebracht op de tand en kan niet meer worden aangepast.

Facings laten plaatsen in Utrecht?

Mondzorg Centrum Utrecht heeft veel ervaring met het plaatsen van facings. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.