Kunstgebit plaatsen Utrecht

Bekijk inhoud van deze pagina

Kunstgebit of gebitsprothese plaatsen in Utrecht

Wat moet ik doen als ik tanden of kiezen mis?

Mist u tanden of kiezen? Dan is het belangrijk om uw gebit weer compleet te maken. Andere kiezen of snijtanden kunnen hierdoor namelijk te veel druk ervaren tijdens het kauwen. Ze kunnen daardoor los gaan zitten of een ontsteking bij de wortelpunt ontwikkelen. Ook kunnen andere tanden of kiezen zich gaan verplaatsen, waardoor de tanden soms scheef komen te staan. Door middel van protheses wordt de kauwfunctie hersteld en houdt u de bestaande tanden gezond. Ook als u helemaal geen tanden meer heeft op de boven- en/of onderkaak, is het belangrijk om de kauwfunctie te herstellen.

Kunstgebit plaatsen: gedeeltelijke of algehele prothese

We kunnen de ruimte in uw mond bij Mondzorgcentrum Utrecht op meerdere manieren opvullen. Bijvoorbeeld door middel van een prothese, oftewel een kunstgebit. Een kunstgebit bestaat uit kunsttanden en kunsttandvlees. Deze prothese kan de hele boven- en/of onderkaak vervangen (algehele prothese) of slechts een gedeelte (gedeeltelijke of partiële prothese).

Hoe blijft een kunstgebit vastzitten?

De prothese wordt gemaakt in een laboratorium. De vorm van de prothese kunnen ze zo op het gebit laten aansluiten dat er een vacuüm ontstaat. Dat in combinatie met de omsluiting van het kaakbot zorgt ervoor dat de prothese goed vastzit. Komt de prothese los te zitten? Dan kunt u aan de tandarts vragen om hem aan te laten passen in het laboratorium. Een partiële prothese wordt ook wel eens vastgezet met haakjes (klammers). Dit wordt een frame prothese genoemd.

Klikgebit laten plaatsen

Er is nog een manier om een kunstgebit vast te zetten. Namelijk door middel van implantaten in het kaakbot. De volledige prothese wordt dan op de implantaten geklikt, zodat u hem in en uit kunt doen, maar hij wel goed vast zit. Daarom heet dit type kunstgebit ook wel een klikgebit.

Wat kost een kunstgebit?

Protheses moeten vervaardigd en geïmplementeerd worden. Dat is soms best kostbaar. Bij Mondzorgcentrum Utrecht kunnen we veel zelf. Daardoor hebben we niet met externe leveranciers te maken en kunnen we scherpe tarieven aanbieden. Ook fijn is dat wij u van begin tot eind persoonlijk kunnen adviseren en begeleiden rondom de behandeling. Wilt u weten wat een kunstgebit in uw geval kost? Wij stellen graag een offerte voor u op.