Bekijk inhoud van deze pagina

Angst tandarts Utrecht

Het is de meest voorkomende fobie in Nederland: de tandartsfobie. Heeft u hier ook last van? Geef dat dan vooral bij ons aan. Wij kunnen uw tandartsbezoek op veel manieren aangenamer maken. Meerdere tandartsen bij Mondzorgcentrum Utrecht hebben zich gespecialiseerd in angstbegeleiding. Zij zijn het gewend om met patiënten met (extreme) angst om te gaan en gebruiken speciale methodes om uw angst te verminderen.

Wij houden rekening met uw angst voor de tandarts

Wij hebben al veel patiënten van hun angst voor de tandarts afgeholpen, door de manier waarop wij de behandeling aanpakken.

  • U wordt behandeld door een tandarts die is gespecialiseerd in angstbegeleiding.
  • We nemen uitgebreid de tijd voor u.
  • Bij elke stap leggen we uit wat we gaan doen.
  • Door moderne technieken voeren we de behandeling uit zonder pijn.
  • Bij extreme angst is het mogelijk om de behandeling onder narcose uit te voeren.

Pijnloze behandelingen bij onze angsttandarts

Mensen met angst zijn vaak vooral bang voor de pijn. Meestal komt dat doordat ze in het verleden een pijnlijke behandeling hebben gehad. Gelukkig is er de afgelopen jaren veel veranderd. Er bestaan tegenwoordig allerlei nieuwe technieken, waardoor behandelingen pijnloos kunnen worden uitgevoerd.

Een vertrouwd gezicht

Het is belangrijk dat u weer vertrouwen krijgt in de tandarts. Is die vertrouwensband eenmaal opgebouwd, dan willen we die liever niet doorbreken. Daarom is het fijn dat wij veel behandelingen rondom het gebit onder één dak aanbieden. Daardoor bent u steeds in een vertrouwde omgeving en kunt u vaak door dezelfde tandarts geholpen worden. We merken dat veel patiënten dit erg fijn vinden.

Extreme angst tandarts en narcose behandelingen

Is normaal behandelen niet mogelijk, doordat u een extreme angst heeft? Dan kunnen wij de behandeling onder narcose uitvoeren. Op die manier kunnen problemen op een rustige manier verholpen geworden.

Laat problemen niet verergeren, kom gerust langs!

Angst voor de tandarts zorgt er soms voor dat mensen heel lang niet naar de tandarts gaan. Ook niet als zij pijn ervaren. Soms worden problemen daardoor zo erg, dat de behandeling een stuk lastiger wordt. Daarom is het belangrijk om op tijd naar de tandarts te gaan bij pijn en om regelmatig op controle te komen. Vindt u het erg spannend? Kom dan gewoon eens langs om kennis te maken. Wij stellen u graag gerust.