Kindertandarts-utrecht

Bekijk inhoud van deze pagina

Kindertandarts Utrecht

De basis voor een gezond gebit wordt in je kinderjaren gelegd. Uw kind heeft er een leven lang plezier van als u vroeg start met het aanleren van goede poetsgewoontes en het bezoeken van de tandarts. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in kindertandheelkunde en geven kinderen altijd wat extra aandacht. Ze nemen bijvoorbeeld wat langer de tijd om uw kind op zijn/haar gemak te stellen en leggen goed uit wat ze gaan doen. U kunt bij ons ook terecht voor poetslessen. Alles voor een mooi en gezond gebit, nu en in de toekomst.

Wanneer moet uw kind voor het eerst naar de tandarts?

Wij raden aan om met de periodieke controle te starten zodra uw kind 3 jaar is. Dan kan hij/zij snel wennen aan de tandarts en kunnen we het gebit goed in de gaten houden om problemen te voorkomen. Natuurlijk hebben wij rekening gehouden met de kleintjes in onze wachtruimte. Er zijn spelletjes te vinden waarmee uw kind zich kan vermaken terwijl u wacht.

Kindertandarts bij angst

Is uw kind bang om naar de tandarts te gaan? Dat zien wij vaker en we houden hier natuurlijk rekening mee. Als u dit bij ons aangeeft zal uw kind worden behandeld door een tandarts die is gespecialiseerd in angstbegeleiding. Hij of zij gebruikt verschillende methodes om de angst te verminderen. Vaak verdwijnt de angst hierdoor zelfs volledig. Daar heeft uw kind een leven lang plezier van!

Orthodontie/beugels voor kinderen

Ook voor orthodontie kan uw kind bij ons terecht. Zo komt uw kind voor alles rondom het gebit op dezelfde vertrouwde plek. Wel zo fijn!