Tanden bleken Utrecht

Bekijk inhoud van deze pagina

Tanden bleken Utrecht

Droomt u van wittere tanden? Bij onze tandartspraktijk in Utrecht kunt u uw tanden laten bleken. Bij ons bent u verzekerd van een verantwoorde behandeling, waarbij uw gebit geen beschadiging oploopt. Met onze bleekmethode krijgen uw tanden een mooie, natuurlijke witte kleur. Wij gebruiken hiervoor het merk: White Dental Beauty.

Hoe werkt een bleekbehandeling van het gebit?

De actieve bestanddelen van White Dental Beauty-gels werken van binnenuit: ze dringen binnen in uw tanden en kiezen en breken de verkleurde moleculen af die zich diep in uw tand of kies bevinden. Zo worden verkleuringen verwijderd en wordt uw glimlach witter. Verkleuringen op gebitselementen kunnen op twee manieren worden ingedeeld: extrinsiek of intrinsiek. Extrinsieke verkleuringen doen zich voor aan het gebitsoppervlak. Intrinsieke verkleuringen bevinden zich in de microscheurtjes in uw tandglazuur, maar ook diep binnenin uw dentine (het laagje weefsel onder het tandglazuur). Met bleektandpasta’s en mondspoelmiddelen kunt u misschien wat van de extrinsieke verkleuringen weg krijgen, maar alleen met behulp van een echte bleekbehandeling kunt u hardnekkige extrinsieke verkleuringen en de intrinsieke verkleuringen aanpakken.

White Dental Beauty-gels bevatten een actieve, blekende stof (carbamideperoxide of waterstofperoxide) die door het glazuur heendringt en zo de verkleurde moleculen in uw tand of kies bereikt. De zuurstofmoleculen uit de blekende stof reageren met de verkleurde moleculen in uw gebit en verbreken zo de verbindingen waardoor ze bij elkaar worden gehouden. De zuurstofmoleculen verspreiden zich door het hele gebitselement. Hierdoor krijgt u uiteindelijk een stralend witte glimlach.

Hoelang duurt een tanden bleekbehandeling?

Een gemiddelde bleekbehandeling van een normaal verkleurd gebit duurt ongeveer een week. U kunt er zelf voor kiezen of u door wilt gaan voor nog wittere tanden of eerder wilt stoppen als u tevreden bent met het resultaat.

Hoelang houdt het bleekeffect aan?
De resultaten van een bleekbehandeling zijn heel stabiel, zo houdt u tot lang na afloop van de behandeling nog een prachtige witte glimlach. Er zijn echter een aantal factoren waardoor uw gebit minder kan gaan stralen. Als gevolg van genetische aanleg, voedingspatroon, leeftijd, sommige geneesmiddelen (zoals tetracycline) en bepaalde gewoonten (zoals roken) kan de tijd dat het bleekresultaat aanhoudt variëren. Gelukkig zijn er snelle en gemakkelijke nabehandelingen mogelijk waardoor u uw witte glimlach snel weer kunt laten terugkeren.

Leiden bleekbehandelingen tot overgevoeligheid?
Overgevoeligheid van het gebit is een vrij normale bijwerking van bleekbehandelingen. Als er sprake is van overgevoeligheid, dan is die vaak tijdelijk en verdwijnt na afronding van de bleekbehandeling. White Dental Beauty-producten bevatten desensibiliserende stoffen zoals kaliumnitraat en fluoride die de overgevoeligheid verminderen en de behandeling comfortabeler maken.

Is tanden bleken veilig?

De op maatgemaakte bleeklepel zorgt ervoor dat de gel niet lekt op uw tandvlees. Uit onderzoek is gebleken dat door de combinatie van kaliumnitraat en fluoride het aantal gaatjes vermindert, de gevoeligheid afneemt, er sterker glazuur ontstaat en de algemene gezondheidstoestand van het gebit verbetert.

Ik heb een kroon/vulling/facing, kan ik mijn tanden laten bleken?

De bleekgel heeft enkel effect op uw eigen gebit. Dat betekent dat een kroon, vulling en/of facing niet wordt mee gebleekt. Mocht uw kroon/vulling/facing in het front zitten van uw gebit is het wellicht verstandig om hierover in overleg te gaan met uw tandarts. Het is natuurlijk altijd mogelijk om uw bestaande kroon/vulling/facing te laten vervangen.

Is een bleekbehandeling geschikt voor iedereen?

De bleekbehandeling van White Dental Beauty is een veilige en comfortabele manier om een helderwitte glimlach te krijgen. De resultaten en de behandelduur zijn afhankelijk van de verkleuring van uw gebit en hoe wit uw gebit moet worden. Er wordt sterk afgeraden om een bleekbehandeling te ondergaan als u zwanger bent. Bleekbehandelingen zijn wettelijk alleen toegestaan boven de 18 jaar.

Maar heb ik geen heldere lamp nodig voor een bleekbehandeling?

Bij veel andere bleekbehandelingen die in de tandartspraktijk worden uitgevoerd wordt voor het bleken gebruik gemaakt van een lamp of laserlicht. Uit recent onderzoek is gebleken dat deze lamp niet nodig is om uw resultaat te behalen. Alleen waterstofperoxide (wat in White Dental Beauty producten verwerkt zit) geeft voldoende bleekeffect en lichtactivering biedt hierbij geen extra voordelen.

Welke stappen zijn er nodig?

U maakt een afspraak bij de preventie assistent. De preventie assistent zal afdrukken maken van uw gebit en foto’s. Van deze afdrukken maken wij op maat gemaakte bleekbitjes. Dankzij de op maat gemaakte bleekbitjes wordt uw tandvlees beschermd voor de bleekgel. Na ongeveer 2 weken kunt u uw bleekbehandeling kit komen ophalen in de praktijk. Hier wordt ook een korte afspraak voor gemaakt bij de preventie assistent. Hij of zij zal eerst met u kijken of het bleekbitje goed past.

Als u een bleekbehandeling wilt ondergaan adviseren wij altijd eerst uw gebit te laten reinigen bij de mondhygiëniste. Wanneer het tandvlees is ontstoken raden wij niet aan te starten met een bleekbehandeling. De mondhygiëniste kan u hierin adviseren en zal alle tandplak en tandsteen verwijderen.

Hoe kan ik starten met bleken

Om een zo positief mogelijk resultaat te verkrijgen en te behouden, adviseren wij u het volgende:

  • Het beste is om te bleken voordat u naar bed gaat. De reden dat wij dit adviseren is omdat, wanneer u slaapt, u geen voedingsmiddelen tot u neemt. Wilt u toch gedurende de dag bleken? Wacht dan tenminste 1 uur met eten en drinken, u mag wel water drinken. Wacht met tandenpoetsen tot u gaat slapen.
  • Gebruik de eerste 24 uur na de behandeling alleen witte en kleurloze voedingsmiddelen.
  • Rook de eerste 24 uur niet.
  • Een goede mondhygiëne helpt uw tanden gezond en wit te houden. Poets tenminste tweemaal per dag uitgebreid uw tanden en reinig éénmaal per dag de ruimten tussen de tanden met bij voorkeur een tandenstoker.

Poets eerst uw tanden. Pak daarna de bleekbitjes en de bleekgel. Een half spuitje is voldoende voor 1 bleekbitje. Een heel spuitje is voldoende voor het onder-, en bovengebit. Probeer de gel evenredig te verdelen over het bleekbitje. Schuif het bleekbitje over uw tanden en laat deze gedurende 1 uur zitten. Dit proces herhaalt u dagelijks tot uw tevreden bent over de kleur.

Wat mag ik wel en niet doen?

WELNIET
● Melk, water, sodawater● Rode wijn, koffie, thee, cola, vruchtendranken
● Kip zonder vel, witte visBiefstuk, gehakt
● Wit brood, pita brood● Rode sauzen, mosterd, kerrie, curry
● Naturel yoghurt, witte kazen● Drop
Witte rijst, pasta, gekookte aardappelen● Lippenstift
● Bananen, geschilde appels, peer● Roken

Afspraak maken voor tanden bleken