Tanden bleken Utrecht

Droomt u van wittere tanden? Bij onze tandartspraktijk in Utrecht kunt u uw tanden laten bleken. Bij ons bent u verzekerd van een verantwoorde behandeling, waarbij uw gebit geen beschadiging oploopt. Met onze bleekmethode krijgen uw tanden een mooie, natuurlijke witte kleur. Wij gebruiken hiervoor het merk PrevDent.

 

Tanden bleken bij Mondzorgcentrum Utrecht

Wilt u uw tanden bij ons laten bleken? Dan is het belangrijk om te te weten dat dit pas kan als uw gebit op orde is. Daarom zal de tandarts eerst uw gebit controleren en zal de mondhygiënist uw gebit reinigen. Vervolgens zal de tandarts uw huidige kleur opmeten en samen met u een nieuwe kleur uitkiezen. Door middel van een kleurenschaal kunt u zien wat u ongeveer kunt verwachten. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van hoe uw glazuur reageert op de bleekgel. Dit kan dus per persoon verschillen. De behandeling duurt ongeveer twee uur.

De nadelen van het bleken van uw tanden

Het bleken van uw tanden kan nadelen hebben als er geen goede methode wordt gebruikt. Zo zijn er methodes die slechts tijdelijk resultaat bieden. Ook zijn er methodes die uw gebit kunnen beschadigen. U kunt daardoor gevoelige tanden krijgen en eerder last van gaatjes. Daarom is het heel erg belangrijk om uw tanden door een professional te laten bleken. Ga vooral niet thuis met bleeksets aan de slag. PrevDent heeft een lager waterstofperoxidegehalte, zodat het glazuur geen blijvende schade oploopt. Bovendien zorgen wij voor goede nazorg. Zo herstelt uw gezonde tandglazuur en blijft het behouden.

 

Kronen en bruggen

Kronen, bruggen en vullingen worden niet mee gebleekt. Dit is vooral van belang als deze zich in aan de voorkant bevinden en dus zichtbaar zijn wanneer u lacht. Het is raadzaam om eerst uw tanden te bleken en vervolgens de kleur van uw kroon hierop af te laten stellen.

 

Eten na tanden bleken

U kunt tot 24 uur na de behandeling alleen witte voedingswaren nuttigen. Na de behandeling neemt uw gebit namelijk nog kleurstoffen op. Van gekleurde voedingswaren kunnen uw tanden verkleuren.