Specialismen tandarts utrecht

Specialismen van Mondzorg Centrum Utrecht

Bij Mondzorg Centrum Utrecht werkt een divers team van enthousiaste specialisten. Hieronder vindt u welke specialismen we aanbieden. Doordat we veel specialismen onder één dak hebben hoeft u bijna nooit te worden doorverwezen. Zo ziet u steeds dezelfde gezichten en verloopt de communicatie soepeler. Bij Mondzorgcentrum Utrecht doen we er alles aan om u de beste zorg te bieden.

Kaakchirurgie Utrecht

De dental alveolaire chirurg van Mondzorgcentrum Utrecht is gespecialiseerd in het gebied rond de mond en de kaak. Hij of zij verwijdert bijvoorbeeld verstandskiezen. Maar ook voor andere behandelingen om pijn rondom de kaak en mond te verhelpen kunt u hier terecht. Bent u op zoek naar kaakchirurgie in de omgeving van Utrecht? Dan helpen wij u graag.

Implantologie Utrecht

Tandarts implantaten vormen een kunstwortel die de tandwortel vervangt. Als een schroef wordt het implantaat in de kaak aangebracht, zodat een brug, kroon of andere prothese er houvast aan heeft. Mondzorgcentrum Utrecht heeft gespecialiseerde implantologen in huis.

Orthodontist Utrecht

Bij Mondzorgcentrum Utrecht kunt u ook terecht voor orthodontie. Dit specialisme houdt zich bezig met het verbeteren en in stand houden van de optimale stand van de tanden. Bijvoorbeeld door middel van een beugel. Dat kan zowel een functionele als een esthetische functie hebben. Wij helpen u graag!

Narcose tandarts Utrecht

Bent u extreem bang voor de tandarts? Dat kan gebeuren door bijvoorbeeld een negatieve ervaring uit het verleden of een behandeling die is misgegaan. Als u hierdoor het bezoek aan de tandarts lange tijd uitstelt kan dit zorgen voor problemen. Denk aan kiespijn, dringende pijn in de mond of pijn tijdens het poetsen. Om de problemen in uw mond toch op te kunnen lossen kunnen wij de tandartsbehandeling onder narcose uitvoeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Endodontologie Utrecht

In de wortels van uw tanden en kiezen loopt een wortelkanaal, waarin bloedvaten en zenuwen zitten. Ontstaat hierin een ontsteking of dreigt deze te ontstaan? Dan voert de endodontoloog een wortelkanaalbehandeling uit. Deze specialist is gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen. Het team van Mondzorgcentrum Utrecht helpt u graag verder.

Parodontologie Utrecht

De parodontoloog houdt zich bezig met de steunweefsels van de kiezen en tanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tandvlees en het kaakbot. Behandelingen die hieronder vallen zijn het verhelpen van ontstoken tandvlees en het verkleinen van pockets. Pockets zijn ruimtes die ontstaan tussen de tand en het tandvlees. Hierin hopen zich verharde voedselresten en bacteriën op. Een goede mondhygiëne kan die pockets weer verkleinen. Mondzorgcentrum Utrecht helpt u graag verder.

Cosmetische tandheelkunde Utrecht

Een stralend gebit? Dat regelen we graag voor u. Bijvoorbeeld door uw tanden te bleken, een diasteem te verhelpen (spleetje tussen de tanden) of door facings of kronen te plaatsen. Wij werken hiervoor met My Smile. Er wordt een 3D-model van uw toekomstige gebit gemaakt, waardoor u precies kunt zien hoe het eindresultaat straks zal zijn. Samen met de tandarts kunt u vervolgens doornemen wat er nodig is om dit resultaat te behalen. Zo weet u zeker dat u straks helemaal blij bent met uw gebit. Ons enthousiaste team staat voor u klaar.