Logopedie-Utrecht_De-Kletsmajoor

Bekijk inhoud van deze pagina

Logopedie binnen Mondzorg Centrum Utrecht

Onze tandartsen signaleren op afwijkende mondgewoonten en sturen cliënten door naar logopediste Amber Schneider. Amber werkt vanuit logopediepraktijk De Kletsmajoor binnen onze praktijk. Amber is van huis uit tandartsassistente en heeft zich gespecialiseerd in logopedie en tandheelkunde. Maar ook voor kinderen die een achterstand hebben in de ontwikkeling van spraak en taal kunnen bij haar terecht.

Wat zijn afwijkende mondgewoonten?

Hieronder verstaan we: o.a.duimen, vingerzuigen, speenzuigen, nagelbijten en mondademen. Afwijkende mondgewoonten kunnen het evenwicht tussen de spieren in en rondom de mond verstoren. Dat veroorzaakt een afwijkende tongligging in rust, een afwijkende tongbeweging tijdens het slikken en het heeft in veel gevallen een negatief effect op de uitspraak (slappe, onduidelijke uitspraak, slissen en lispelen).

OMFT therapie

Amber past de Oro-myofunctionele therapie (OMFT) toe. Dit is een gestructureerde oefentherapie voor het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en rond om de mond.

Waarom logopedie binnen Mondzorg Centrum Utrecht?

Onze ervaring leert dat samenwerking met andere disciplines op locatie een grote meerwaarde heeft. Er kan makkelijker kennis worden uitgewisseld en cliënten kunnen daardoor effectiever begeleid worden.

Wordt de logopedie vergoed?

Logopedie tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Afspraak maken bij de logopedist in Utrecht?

U kunt bellen naar Amber Schneider: 06-45541514 of mailen: amber@dekletsmajoor.nl