Algemene TandheelkundeTandarts Informatie

Geld besparen op de tandarts

By 20 februari 2019 februari 26th, 2020 No Comments

geld besparen
Dat veel mensen het niet leuk vinden om naar de tandarts te gaan is welbekend. Een van de grootste redenen hiervoor is het simpele feit dat de tandarts niet goedkoop is. Dit is al helemaal het geval wanneer er een spoedbehandeling plaats moet vinden.
Wij hebben hier een lijst met tips, aanbevelingen en voorzorgsmaatregelen om tijd en geld te besparen op tandartskosten. Misschien kunt u niet alles toepassen wat in dit artikel vermeld wordt, elke patiënt is immers anders, maar wellicht kunt u er wat voordeel op uw tandartsrekening mee behalen.

Voorzorgsmaatregelen

De beste manier om bezoeken aan de tandarts te voorkomen is een goede mondzorg. Wat er kan gebeuren met uw gebit wanneer de preventie niet in orde is kan rampzalig zijn voor uw portemonnee. Wist u bijvoorbeeld dat een volledige gebitsrestauratie tot wel €50.000 kan kosten. Nou zullen de meeste mensen gelukkig niet een volledige gebitsrestauratie nodig hebben. Maar ook juist de kleine tandheelkundige problemen als tandbederf en gaatjes laten vullen schieten al gauw in de kosten. Zelfs met een tandartsverzekering zult u dit voelen in uw portemonnee. Hieronder onze aanbevelingen om geld te besparen.

Poets twee ker peer dag je tanden

Bijna de helft van de Nederlanders poetst niet twee keer per dag hun tanden. Juist voor het slapen gaan en bij het begin van de dag is het van het grootste belang om je tanden te beschermen. Regelmatig tanden poetsen zorgt er ook voor dat tandplak niet kan vormen, hiermee worden de meeste tandheelkundige problemen al voorkomen.

Poets minimaal twee minuten je tanden

Even belangrijk als twee maal daags poetsen is de tijdsduur van een poetsbeurt. Fluoride, het actieve en klinish bewezen ingrediënt, heeft tijd nodig om zijn werk te kunnen doen en je gebit te beschermen tegen het voedsel van de dag. Elektrische tandenborstels hebben vaak een timer die ervoor zorgen dat je daadwerkelijk twee minuten poetst. Anderzijds kan je met een wekker of op je telefoon een timer op twee minuten instellen tijdens het poetsen.

Een periodieke controle elk half jaar

Een halfjaarlijks bezoek aan de tandarts en mondhygiëniste zorgt ervoor dat uw gebit grondig wordt schoongemaakt. Ook zullen eventuele beginnende problemen opgemerkt worden door de tandarts. Hoofdzaak is dat u met een periodieke controle vele malen minder snel grotere tandheelkundige problemen zult oplopen. Voorkomen is beter dan genezen gaat zeker op wanneer het om uw gebit en uw portemonnee gaat.

Goedkoper is niet altijd  beter

Goedkoop is duurkoop wordt wel eens gezegd in Nederland. Het kan zijn dat u voor zo goedkoop mogelijk een behandeling laat uitvoeren of dat een tandarts goedkoper is dan een andere. Echter is het wel eens voorgekomen dat er bij patiënten onnodige behandelingen worden uitgevoerd wat uiteindelijk u meer geld kost. Goed aangeschreven tandartsen zijn in heel Nederland te vinden op internet. Kijkt u eens op Tandartsen-Nederland voor een goede tandarts bij u in de buurt.

Tandarts verzekering

Wat voor tandartsverzekering u heeft is van grote invloed op uw tandartskosten in een jaar. Het is meer dan zinvol om uit te zoeken wat er wel wordt vergoedt en wat niet in uw pakket. Uw tandarts kunt u bij een periodieke controle vragen wat er misschien in de toekomst voor behandelingen aankomen zodat u zich hier financieel op voor kunt bereiden.
Kinderen worden in het basispakket volledig vergoed. Haal hier uw voordeel mee en laat uw kinderen halfjaarlijks naar de tandarts, maar ook naar de mondhygiëniste gaan. Het is belangrijk kinderen vanaf zo vroeg mogelijk te laten beginnen met een goede mondzorg en een vertrouwensband bij de tandarts.

Translate »