Algemene Tandheelkunde

De witte glimlach

By 14 november 2018 februari 26th, 2020 No Comments

Een stralende witte glimlach ziet er niet alleen goed uit, maar laat ook een uitstekende mondhygiëne zien. Onderzoek wijst uit dat tanden waar goed voor wordt gezorgd bijdragen aan een goede gezondheid. Er zijn verschillende methodes om deze stralende witte glimlach te verzorgen. Hieronder lees je meer hoe je een goede mondhygiëne kan combineren met een ‘whitening’ techniek.

Oorzaken van gele tanden

Veel mensen willen weten hoe je nou witte tanden krijgt. Poetsen, flossen, stoken en regelmatige bezoeken aan de tandarts en mondhygiëniste werkt voor de meeste mensen, maar sommige mensen hebben toch nog steeds moeite een stralende glimlach te onderhouden.
Vergeling van de tanden kan allerlei oorzaken hebben. Het is belangrijk om te weten hoe dit kan gebeuren en wat er tegen gedaan kan worden.

Vlekken door eten en drinken

Koffie, snoep, zwarte thee, zwarte bessen en rode wijn zijn voorbeelden die je tanden kunnen bevlekken. Probeer niet te veel van dit voedsel te consumeren, met name snoep, en poets de tanden wanneer je het wel doet om vlekken te voorkomen. Fel gekleurde dranken kunnen met een rietje worden gedronken om te voorkomen dat de tanden bevlekt raken.

Genetisch bepaald

De vorm van je tanden, je tandvlees en de kleur van je tanden krijg je in meer of mindere vorm mee van je ouders. Vraag aan de tandarts of mondhygiëniste waar jij extra op moet letten en welke middelen er zijn voor jou specifiek.

Leeftijd

Iedereen snapt dat een jarenlange slechte mondzorg zorgt voor gele tanden en vlekken op tanden en kiezen. Echter zal zelfs met een goede mondhygiëne het glazuur op je tanden met leeftijd afnemen en de dentine eronder blootgeven. Dentine is van nature geel, dit betekent dus dat met leeftijd gekleurde tanden mee zullen komen,
Er zijn speciale tandpasta’s die helpen met behoud van je tandglazuur, vraag hiernaar bij je tandarts of mondhygiëniste.

Tabak en koffie

Roken en koffie drinken bevlekken de tanden en tasten je glazuur aan. Roken is ook nog eens slecht voor je tandvlees. Stoppen met roken is één van de beste dingen die je kunt doen om goed voor je mond te zorgen.

Producten voor een witte glimlach

Er zijn vele producten op de markt die ervoor zorgen dat je tanden witter kunnen worden. Tandpasta’s, gels, strips en mondspoelingen kunnen zeker een effect hebben op de kleur van je tand. Dit komt omdat er de werkzame stoffen carbamide peroxide en waterstof peroxide inzitten.
Let erop dat de effecten die deze producten hebben uw tanden misschien wel witter kunnen maken, maar niet altijd goed zijn voor de gezondheid van uw tanden. Uw tandarts en mondhygiëniste kunnen u wijzen op de voor- en nadelen van producten.

Professionele behandelingen voor witte tanden

De tandarts kan op verzoek uw tanden laten bleken. Het grote voordeel van deze methode is dat u bij de tandarts goed op de hoogte wordt gebracht wat voor resultaat u kunt verwachten. De tandarts heeft een betere controle over de hoeveelheid actieve stoffen die worden gebruikt om te bleken, wat het een veiligere methode maakt.
Let erop dat kronen en bruggen niet mee worden gebleekt, het is dus verstandig eerst uw tanden te bleken en pas later de kleur van kronen en bruggen hierop af te laten stellen.

Translate »