Waarom moet mijn tand/kies getrokken worden?

Samen doen we er natuurlijk alles aan om uw tanden en kiezen gezond te houden. Tevergeefs, kan het echter voor komen dat er niks anders meer op zit dan de tand of kies te verwijderen. Dit klinkt erger dan het is. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat deze behandeling, dankzij de verdoving, vrijwel pijnloos verloopt. Ook kan in een geval van een getrokken kies of tand voor vervanging worden gezorgd. We doen dit met behulp van implantaten. Zeker in een geval dat er een voortand getrokken moet worden kan het zetten van een implantaat een goede uitkomst zijn.

 

Hoe verloopt de behandeling?

Wanneer de verdoving is ingewerkt maakt de tandarts de tand als het ware los door draaiende en/of wrikkende bewegingen. Als gevolg hiervan komt de tand of kies er al in zijn geheel eruit, of is het slechts een kwestie van vastpakken en eruit halen. Wanneer het lastiger wordt, kan uw behandelaar ervoor kiezen om de tand/kies in delen eruit halen. Hoe dan ook, zal uw behandeling vrijwel pijnloos zijn, indien de verdoving goed is ingewerkt.


Verstandskies laten trekken

Op een gegeven moment is het raadzaam om je verstandskies te laten trekken. Deze kies heeft nauwelijks tot niet een functionele rol in het gebit. Bovendien kan bij het doorkomen van deze kies, wat op latere leeftijd gebeurd, zorgen voor spanning en druk op de kaak. Over het algemeen gebeurd dit tussen de 17 en 25 jaar. Ook is de verstandskies moeilijk te onderhouden en kan zorgen voor ontstekingen en een onaangename geur uit de mond.

Bij voorkeur trekken we de verstandskies voor het 25e levensjaar. Sommige mensen krijgen pas later de doorbraak van hun verstandskies. In dit geval raden we aan deze te laten verwijderen voordat deze helemaal zijn doorgebroken. 

We kunnen tijdens de halfjaarlijkse controle een rontgënfoto maken waarop te zien is in hoeverre de verstandskies aan het doorbreken is.

https://www.mondzorgcentrum-utrecht.nl/
nl
Mondzorgcentrum+Utrecht
52.0749595
5.095602