Tandheelkunde voor kinderen

 

Als ouder wilt u het beste voor uw kind. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor de gezondheid. Het is erg belangrijk om kinderen het gevoel te geven, dat zij zich in een vertrouwde omgeving bevinden. Zo is het verstandig uw kind op een zo jong mogelijke leeftijd kennis te laten maken met de tandarts. Denk hierbij aan een leeftijd van ongeveer 2 jaar. U kunt ook beginnen met het meenemen van uw kind, naar uw eigen controle bezoekjes. Zo kan uw kind vertrouwd raken met de omgeving en de behandelaar.


Vervolgens kan een afspraak gemaakt worden voor een wen-sessie of controle. Bij een wen-sessie zal de behandelaar zich voornamelijk nog bezig houden met het kennis maken en leren kennen van uw zoon/dochter. Zo geldt dit ook andersom. Uw kind kan de behandelaar en de omgeving beter leren kennen alvorens er daadwerkelijk in de mond gekeken wordt. Indien dit goed gaat, kunnen er langzaam stappen gezet worden naar een volledige controle en/of behandeling, mits dit nodig is.

We zijn niet als de reguliere tandartsen in Utrecht. We besteden extra aandacht aan elke patiënt en investeren tijd in het opbouwen van een goede relatie

 

mondhygiëne, Preventie en poetslessen


Het is ook zeer verstandig zo vroeg mogelijk te beginnen met het aanleren van goede gewoontes voor de mondhygiëne. Wanneer de behandelaar constateert dat uw kind bijvoorbeeld niet goed poetst, zal deze poetslessen krijgen. Het is namelijk erg belangrijk bij de basis te beginnen. Een stevig fundament kan voorkomen dat uw kind later ( of op korte termijn ) gebitsproblemen zal ondervinden. Jong geleerd is oud gedaan!

Tegenwoordig hebben kinderen onder de 5 jaar, maar liefst gemiddeld 4 gaatjes. Aangezien ze zo jong zijn, zullen ze niet snel zelf gemotiveerd zijn om voor hun mondhygiëne te zorgen. Hier spelen ouders en behandelaar dus een belangrijke rol in.

Onze tandartspraktijk bij veel patiënten bekend als 1 van de betere kindertandartsen in Utrecht. Bent u benieuwd wat Mondzorgcentrum Utrecht voor uw kinderen kan betekenen? U kunt altijd onze praktijk bezoeken of een afspraak maken.

We hebben veel specialisten in huis waardoor we kinderen met angst voor de tandarts kunnen behandelen. In erge gevallen kunnen we zelfs behandelingen onder narcose uitvoeren. Ook hebben we een sterk team in huis die u kan adviseren over een beugel voor uw kind

https://www.mondzorgcentrum-utrecht.nl/
nl
Mondzorgcentrum+Utrecht
52.0749595
5.095602