Beugel voor kinderen


Binnen de tandheelkunde valt het specialisme orthodontie. Orthodontie houdt zich bezig met het verbeteren en in stand houden van de optimale stand van de tanden. Hierbij kan er gedacht worden aan esthetiek, maar ook aan functie. Niet alleen is een recht gebit voor velen mooier, maar kan het soms ook van essentieel belang zijn om een beugel te nemen. Bij Mondzorgcentrum Utrecht hebben we een sterk team voor u klaar staan. We hebben ons al jarenlang gespecialiseerd in diverse beugels en beugeltechnieken. Het rechtzetten van de tanden doen we voornamelijk bij kinderen in hun pubertijd. Toch komt het vaak voor dat we ook ouderen behandelen die in hun jeugd geen beugel hebben gehad.

 

Scheve tanden rechtzetten


Zo kun je denken aan het feit dat scheve tanden soms veel lastiger schoon te maken zijn. Wanneer uw tanden niet goed schoongemaakt kunnen worden zult u ook veel sneller gaatjes en tandvleesontstekingen krijgen. Wanneer uw tanden niet op de juiste manier op elkaar sluiten zoals bij een verkeerde beet kunnen er klachten ontstaan. Een beugelbehandeling zou bijvoorbeeld deze klachten kunnen verhelpen.

 

Sommige mensen hebben ook last van slijtage door scheve tanden. Men kan namelijk knarsen of klemmen waardoor er schade ontstaan de tanden. Wat ook zeker mogelijk is, is het hebben van spraakproblemen. Ook hierbij kan een beugelbehandeling (eventueel samen met een behandeling bij de logopedist) dit probleem oplossen.

 

Onzichtbare beugel


Het dragen van een beugel is soms een proces wat een jaar tot zelfs 2 kan duren. Er zijn verschillende soorten beugels. De meest gebruikte beugels zijn erg visueel en kan de drager soms onzeker maken. Tegenwoordig is er ook een optie op de onzichtbare beugel. Deze is transparant en uitneembaar. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw tanden toch weer gecorrigeerd worden terwijl de mensen om u heen dit niet per se door hoeven te hebben. Voor meer informatie raden wij u aan een afspraak te maken.

 

Beugel nodig?

 

Heeft u een beugel nodig om bijvoorbeeld 1 van bovenstaande redenen? Dan is het belangrijk u te laten adviseren door een specialist. Wanneer u een afspraak krijgt, zal er gekeken worden naar hoe de huidige stand van zaken is en waar u uiteindelijk wilt zijn aan het einde van de rit. Soms is er 1 duidelijke weg, soms zijn er meerdere wegen. Samen met uw tandarts kunt u besluiten welke weg u het meest aanspreekt en meteen beginnen aan uw route naar een mooie glimlach!

https://www.mondzorgcentrum-utrecht.nl/
nl
Mondzorgcentrum+Utrecht
52.0749595
5.095602