"Ik wil liever niet naar de tandarts" Tot ons grote spijt, staat nog lang niet iedereen te popelen om langs de tandarts te gaan. Angst voor de tandarts is zeker geen onbekend fenomeen. Onder de volwassenen geeft 40% nog steeds aan deze angst te hebben. Per patiënt ligt de oorzaak hiervan ergens anders. De meest voorkomende oorzaken zijn nare ervaringen uit het verleden of het ouderwetse beeld dat een bezoek aan de tandarts pijnlijk is. Hiernaast speelt het natuurlijk ook een rol dat de mond een intieme, persoonlijke en erg kwetsbare plek is van de mens.

 

 

Angsttandarts Utrecht - Pijnloze behandelingen bij MCU

 

Mondzorg Centrum Utrecht is DE angsttandarts in Utrecht. Met ons specialistisch centrum kunnen wij alle tandarts behandelingen uitvoeren. U hoeft dus in de meeste gevallen niet doorverwezen te worden bij ons. Voor patiënten die bang voor de tandarts zijn is dit vaak wel prettig. U hoeft namelijk maar 1 tandartspraktijk te bezoeken en vaak kunt u door dezelfde tandarts geholpen worden. Ook als het om een specialistische behandeling gaat. 


Wees gerust


Bij ons hoeft u ook totaal geen schaamte te kennen als het gaat om tandartsangst. U bent één van velen. Wanneer u aangeeft met een dergelijke situatie te zitten, zal er extra tijd en aandacht besteed worden om een zo vertrouwd mogelijke omgeving voor u te creëren. Uw tandarts zal tijdens de eerste afspraak kennis met u maken en zo een vertrouwensband met u opbouwen.

 

Tegenwoordig is een bezoek aan de tandarts lang niet meer zoals vroeger. U kunt geheel pijnloos behandeld worden. Toch blijft het nog voor vele mensen lastig om de stap te zetten om behandeld te worden. Jarenlang wordt de tandarts ontweken tot er een veel groter probleem zich ontwikkelt. Het wordt dan ook sterk afgeraden om uw bezoek uit te stellen vanwege uw angst: "Voorkomen is beter dan genezen"

 

Zoals eerder omschreven, kunt u tegenwoordig geheel pijnloos behandeld worden. Ook is het belangrijk te beseffen dat de tandheelkundige technieken sterk gevorderd zijn. Wij beloven dat wij samen met u stap voor stap uw angst zullen wegnemen, tot u gemakkelijk in de stoel ligt.

 

 

Narcose Tandarts UTRECHT - Behandeling onder Narcose

 

Voor de patiënten met angst voor de tandarts kan het bezoek soms lang worden uitgesteld. Dit resulteert vaak in achterstallig onderhoud. Hier moet dan ook zo snel mogelijk actie op worden ondernomen. Uw narcose tandarts in Utrecht helpt u hierbij graag.

Deze behandelingen zijn vaak niet altijd even prettig ondanks dat ze pijnloos kunnen worden uitgevoerd. Door middel van verdoving kunnen pijnprikkels worden uitgeschakeld. De narcose tandarts is daarom de uitkomst voor patiënten met extreme angst voor de tandarts.

Voor sommige behandelingen is het ook erg prettig om deze onder narcose te laten uitvoeren. Zelfs zonder verdoving kan het idee van de behandeling soms ook onprettig zijn. U bent dan even volledig buiten bewustzijn zodat de angst tandarts de behandeling kan uitvoeren.
  

Kosten narcose behandeling 

 

De kosten voor een narcose behandeling kunnen deels worden vergoed. Dit is wel afhankelijk van uw zorgpakket. Wij hanteren de laagste prijs mogelijk in Nederland. Zo zorgen wij ervoor dat we zoveel mogelijk patiënten met angst kunnen behandelen. Twijfelt u? Maak een afspraak met de narcose tandarts voor een intake!
  


Behandeling met een roesje

 

Een behandeling onder narcose is voor patiënten met een extreme angst voor de tandarts. De behandeling neemt ook extra kosten met zich mee. Deze kosten kunnen worden verminderd door de tandarts behandeling onder een "roesje"uit te laten voeren. Dit is een lichte vorm van narcose waar u wel bij bewustzijn blijft. Uw zintuigen worden een tandje lager gezet zodat u niets voelt, en er niet helemaal bij bent. Het belangrijkste is dat het gevoel van angst helemaal verdwijnt. Voordat u het weet is de behandeling uitgevoerd en ben u weer volledig bij u positieven. 

 


Bang voor de Tandarts? Angst Therapie helpt!

 

Angst voor de tandarts komt ergens vandaan. Vaak is een vervelende ervaring bij de tandarts uit het verleden een oorzaak. Ook een verhaal van een iemand anders, beelden van tv of een oude film kunnen voor de angst hebben gezorgd. Door middel van narcose of een roesje kunnen de angstgevoelens tijdelijk worden uitgeschakeld. Toch hechten wij er meer waarde aan om onze patiënten volledig van hun angst af te helpen. Mondzorg Centrum Utrecht heeft tandartsen die speciaal aandacht hebben voor deze patiënten. Door onze persoonlijke en rustige aanpak kunnen wij helpen de angst te verminderen. De angst therapie van Mondzorg Centrum Utrecht heeft al veel patiënten geholpen om zonder angst naar de tandarts te gaan.

 


Narcose behandeling voor kinderen

 

Is uw kind door uw eigen tandarts opgegeven omdat hij/zij niet behandelbaar is? Dit komt regelmatig voor bij kinderen die wat moeilijker in de omgang zijn. Wat de emotie ook is, angst, woede of onrustig zijn, het zijn allemaal emoties bij kinderen die een tandarts behandeling soms onmogelijk maken. Zeker als het kind nog jong is en niet begrijpt waarom de behandeling moet gebeuren. Voor kleine ingrepen zoals een vulling of het trekken van een kies wordt er gebruik gemaakt van een roesje. Voor heftigere ingrepen die wat langer duren of pijnlijker zijn kan er gebruikt gemaakt worden van een narcose behandeling.

 

Onze tandartsen hebben veel ervaring met kinderen. Ze kunnen dus goed inschatten wanneer een kind er nog niet helemaal klaar voor is of dat ze juist even moeten doorzetten. Een narcose behandeling of met sedatie is een goede oplossing voor onbehandelbare kinderen door geestelijke beperkingen of doordat ze simpelweg te jong zijn. Voor meer informatie kunt u altijd even bellen.

  

Verdoving tandarts


Alle behandelingen die pijnprikkels kunnen veroorzaken worden bij ons gedaan met verdoving. Zo kunnen we pijnloze behandelingen garanderen voor elke patiënt. We nemen er goed de tijd voor om te controleren of de pijnprikkels echt volledig zijn uitgeschakeld. Eerder beginnen we niet aan de behandeling.

 

Heeft u interesse in de narcose tandarts? Of heeft u angst en wilt u een pijnloze behandeling in combinatie met angst therapie?

 

Wacht niet langer en maak een afspraak met de narcose tandarts Utrecht - Mondzorg centrum Utrecht!

 

https://www.mondzorgcentrum-utrecht.nl/
nl
Mondzorgcentrum+Utrecht
52.0749595
5.095602