De periodieke controle bij Mondzorgcentrum Utrecht

Waarom is de periodieke controle zo belangrijk?

Het is belangrijk om problemen in uw gebit snel aan te pakken. Zo voorkomt u dat ze erger worden. Wacht dus niet tot u klachten ervaart, maar kom regelmatig langs voor een periodieke controle. Door problemen in een vroeg stadium op te lossen voorkomt u juist dat u klachten krijgt. Vaak is een probleem al een tijdje aanwezig als u klachten gaat ervaren. Eigenlijk bent u dan dus al te laat.

 

Wat gebeurt er tijdens de controle?

Tijdens een controle afspraak kijkt de tandarts naar afwijkingen aan uw tanden, kiezen, tandvlees, kauwstelsel en slijmvliezen. Ook kijkt de tandarts naar tekenen van andere ziekteprocessen. Meestal is het voldoende om hiervoor alleen in uw mond te kijken, maar soms zal de tandarts ook röntgenfoto’s maken.

Zijn er geen problemen? Dan zien we u weer tijdens de volgende controle afspraak. De tandarts zal u vertellen wanneer u het beste weer langs kunt komen voor een controle.

Is er wel een probleem? Dan zal de tandarts u een vervolgafspraak laten inplannen. Kan de tandarts de behandeling niet zelf uitvoeren? Dan wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerde arts.

Hoe vaak naar de tandarts?

Voorkomen is beter dan genezen! Als u lang met problemen zoals ontstoken tandvlees of tandbederf blijft rondlopen kan dit in het ergste geval het verlies van uw tanden of kiezen betekenen. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Daarom raden we u aan om minimaal 2 keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Door uw gebit eens in het half jaar te laten controleren krijgen problemen niet de kans om te ver door te zetten.

 

Second opinion tandarts

Heeft een andere tandarts u verteld dat alles goed is, maar twijfelt u? Dan kunt u bij ons terecht voor een second opinion. Het gebeurt vaker dat nieuwe patiënten achterstallig onderhoud en/of beginnende aandoeningen in de mond blijken te hebben. Een second opinion kan dus zeker slim zijn. Wij zullen dan naar de gezondheid van uw mond kijken en u adviseren over mogelijke behandelingen.