Behandeling bij angst

De angsttandarts in Utrecht. Een pijnloze behandeling met angstbegeleiding

Mondzorgcentrum Utrecht heeft meerdere tandartsen in het team die gespecialiseerd zijn in angstbegeleiding voor mensen met angst voor de tandarts.

In ons specialistisch centrum kunnen wij alle tandartsbehandelingen uitvoeren. U hoeft bij ons in de meeste gevallen dan ook niet te worden doorverwezen. Voor patiënten die bang zijn voor de tandarts is dit vaak wel zo prettig. U hoeft namelijk maar 1 tandartspraktijk te bezoeken en vaak kunt u door dezelfde tandarts worden geholpen.

Specialistische angsttandarts-behandelingen

Ook als het om een specialistische behandeling gaat. Wees gerust, bij ons hoeft u ook totaal geen schaamte te kennen als het gaat om tandartsangst. U bent één van velen. Wanneer u aangeeft met een dergelijke situatie te zitten, zal er extra tijd en aandacht besteed worden om een zo vertrouwd mogelijke omgeving voor u te creëren.

Uw tandarts zal tijdens de eerste afspraak kennis met u maken en zo een vertrouwensband met u opbouwen. Tegenwoordig is een bezoek aan de tandarts allang niet meer zoals vroeger. U kunt geheel pijnloos behandeld worden.

Angstbegeleiding door de tandarts

Toch blijft het nog voor veel mensen lastig om de stap te zetten om behandeld te worden. Jarenlang wordt de tandarts ontweken tot er een veel groter probleem is ontstaan. Het wordt dan ook sterk afgeraden om uw bezoek uit te stellen vanwege uw angst: voorkomen is beter dan genezen. Zoals gezegd, kunt u tegenwoordig geheel pijnloos behandeld worden. Ook is het belangrijk te beseffen dat de tandheelkundige technieken sterk verbeterd zijn. Wij beloven dat wij samen met u stap voor stap uw angst zullen wegnemen, tot u gemakkelijk in de stoel ligt.